Studiju programmas”Podoloģija” vasaras aktivitātes

Studiju programmas”Podoloģija” vasaras aktivitātes


Jau par tradīciju kļuvusi Latvijas Bērnu un Jauniešu Diabēta biedrības un studiju programmas”Podoloģija” sadarbība.
Vairākus gadus lektores R.Akermanes vadībā aktīvākie studenti piedalās Latvijas Bērnu fonda un LBJDB rīkotajās vasaras diabēta nometnēs „Diabēta skola- Pieredze labākai dzīvei”, kur stāstījuma, rotaļu un nodarbību veidā diabēta bērniem tiek sniegta informācija par pēdu kopšanas pamatprincipiem un profilaksi.
Šovasar uz vasaras nometni Ozolnieku novada Ānes muižā, studenti devās divas reizes. Augusta sākumā lektore R.Akermane kopā ar P2A studentēm Ramonu Strazdiņu un Klintu Lausku ar tematiskām aktivitātēm iepriecināja jaunākās grupas nometnes dalībniekus, un informēja vecākus par bērnu pēdu kopšanas nozīmi.
Ramona par darbu nometnē saka: „....vecāki uzdeva daudzus jautājumus : par svīstošām pēdām, par nagu augšanu, par maiņas apavu nepieciešamību. Vecāki interesējās par podologa pieejamību konkrētās pilsētās. Atvēlētā stunda paskrēja nemanot, pavadot to absolūti pozitīvā gaisotnē.”
Augusta vidū pie pusaudžiem devās P2A studentes Ramona Strazdiņa un Inese Šķerberga, lai iepazīstinātu ar roku un kāju nagu kopšanas aktualitātēm un atgādinātu par higiēnas nozīmi pēdu veselības saglabāšanā (attēlā).
Savukārt lektore Mārīte Saulīte jau otro gadu vasaras nometnē strādāja par diabēta aprūpes māsu, kur no 10.-17.augustam rūpējās par 20 pusaudžu veselību, uztura un insulīna devu plānošanu saistībā ar nometnes aktivitātēm. Vadīja nodarbības un diskusijas par pusaudžus interesējošām tēmām- „Atkarību veidošanās riski pusaudžiem ar cukura diabētu”, „Diabēts un ikdiena”, praktiski izspēlēja tēmu „Maizes vienību un insulīna attiecība”, veidojot savu „sapņu šķīvi” uz kura attēlu veidā tika salikts viss, ko kārojās un aprēķināta nepieciešamā insulīna deva (attēlā).
Pateicamies LBJDB par sadarbību!

0
Feed