Aicina studentus pieteikties ideju kaujām „Ar zināšanām pret HIV”

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) izsludina pieteikšanos konkursam – ideju kaujām „Ar zināšanām pret HIV”. Konkursā aicināti piedalīties Latvijas augstāko izglītības iestāžu studenti, lai kopīgiem spēkiem meklētu risinājumus sabiedrības informētības un izglītošanas veicināšanai par HIV infekciju.


Konkursa mērķis ir veicināt sadarbību ar topošajiem speciālistiem dažādās nozarēs – veselības aprūpe un organizācija, ārstniecība, komunikācija un sabiedriskās attiecības, biznesa vadība u.c. –, lai rastu inovatīvus risinājumus sabiedrības attieksmes maiņai par HIV kā „nepareizu” saslimšanu, informētības un izglītošanas veicināšanai par HIV profilaksi un agrīnas diagnostikas nozīmību.


Studenti tiek aicināti līdz 15. novembrim sagatavot pieteikumu atbilstoši konkursa nolikuma prasībām un nosūtīt to uz elektroniskā pasta adresi bps@bps.lv. Ideju kauju noslēguma pasākums notiks 1. decembrī, vienlaikus atzīmējot Pasaules AIDS dienu.


Konkursa nolikums pieejams. (PDF)


HIV infekcijas izplatība ir nozīmīga sabiedrības veselības problēma gan pasaules, gan Latvijas līmenī. Latvijā katru gadu ar HIV inficējas aptuveni 300 cilvēki, AIDS tiek diagnosticēts vidēji 130 cilvēkiem, bet vairāki tūkstoši nemaz nenojauš, ka ir HIV inficēti. Šie rādītāji Latviju ierindo to Eiropas Savienības valstu vidū, kur HIV infekcijas rādītāji vērtējami kā ļoti augsti.


Ideju kaujas tiek organizētas informatīvās kampaņas „HIV nešķiro – tas attiecas arī uz Tevi!” ietvaros, kuras realizāciju Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs uzsāka oktobrī. Kampaņas laikā īpaša uzmanība tiek veltīta tādiem ar HIV saistītiem tematiem kā informētība, profilakse, diagnostika un mītu kliedēšana.


Ilze Arāja
Komunikācijas nodaļas vadītāja
Slimību profilakses un kontroles centrs
tālr. 67387667; 29487552;
prese@spkc.gov.lv

0
Feed