VESELĪBA. LABSAJŪTA. PRAKSE.

“VESELĪBA. LABSAJŪTA. PRAKSE.”, 08.04.2021.

Ceturtdien, 8. aprīlī, veiksmīgi norisinājās Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžas (LU PSK) organizētā 4. starptautiskā zinātniskā konference “VESELĪBA. LABSAJŪTA. PRAKSE”, kas šogad tika rīkota tiešsaistes režīmā, MS Teams platformā.

FOTOATSKATS


Konferenci atklāja un vērtīgām zināšanām piepildītu dienu vēlēja LU PSK direktore Iveta Strode. Atklāšanas uzrunas papildināja Latvijas skaistumkopšanas speciālistu asociācijas pārstāve Ilze Briža un Latvijas Masieru biedrības valdes priekšsēdētāja Rita Grīnfogele, apsveikuma runās uzsverot nepārtrauktas profesionālās pilnveides nepieciešamību un nozīmi meistara izaugsmē. Vienlīdz abas profesionālo apvienību pārstāves pateicās koledžai par pasākuma organizēšanu, kurā ir iespēja piedalīties gan topošajiem speciālistiem, gan praktizējošajiem profesionāļiem.

Konferences programmas pirmā daļa tika organizēta kā vebinārs, kur klausītājus uzrunāja veselības aprūpes un skaistumkopšanas nozares profesionāļi un koledžas noslēguma kursu studējošie, kas iepazīstināja ar sava pētījuma rezultātiem, ko izstrādāja kvalifikācijas darba ietvaros. Kopumā tika aplūkots aktuāls un konferences klausītājiem saistošs tēmu loks, ko apliecināja aktīvā jautājumu sesija pēc referentu uzstāšanās.

Konferences programmu atklāja LU PSK praktizējošie speciālisti veselības aprūpē. Studiju programmas “Biomedicīnas laborants” vadītāja un uztura speciāliste Rūta Melbārde–Vāvere
uzstājās ar ziņojumu “Uzturs organisma spēcināšanai vīrusa laikā”, LU PSK docente un sertificēts podologs Mārīte Saulīte piedāvāja gadalaiku maiņas periodam aktuālu tēmu “Sezonālas pēdu problēmas”.

Lielu klausītāju interesi raisīja ārsta dermatovenerologa Dmitrija Malošika uzstāšanās, kurā ārsts aplūkoja praktiskās pieredzes gadījumus un starptautiski veiktos pētījumus par akni un maskni dermatologu skatījumā, SIA ”Soneil studio” mezoterapijas treneres un ārstes dermatoveneroloģes Žannas Zakovrjašinas praktiskā un izpētē balstītā pieredze par jaunās paaudzes mezokokteiļu iespējām sejas modelēšanā, SIA “PROF COSMETICS” valdes locekles un sertificētas kosmētiķes Kristīnes Jākobsones ziņojums par ķīmisko pīlingu izvēli pie aknes un masknes, pirtnieka un vibro-akustiskās masāžas speciālista Ivara Vallera praktiskā pieredze par dzintara izmantošanu masāžā.

Klausītāju jautājumus un novērtējumu par paveikto saņēma arī koledžas studiju programmas “Estētiskā kosmetoloģija” 3. kursa studentes, kas konferences ietvaros prezentēja veikto pētījumu rezultātus par alopēcijas terapijas metodi kosmetoloģijā, perorālo kolagēnu kā alternatīvu kolagēna indukcijas terapijā, mezoporāciju kā alternatīvu mezoterapijai novecojušai ādai acu zonā un studiju programmas “Ārstnieciskā masāža” 2. studentes ziņojums par masāžas rīku un ierīču ar vibrācijas efektu izmantošanu masiera un fizioterapeita praksē.

Konferences vebināra daļu noslēdza profesionāļu pieredzes stāsti no Igaunijas un Itālijas, kuri klausītājiem piedāvāja iepazīties gan ar rehabilitācijas institūcijām, gan masiera darba ikdienu un profesionālajiem izaicinājumiem ārpus Latvijas.

Dienas otrajā pusē konferences dalībniekiem bija iespēja piedalīties meistarklasēs, ko vadīja nozarē praktizējoši speciālisti. Skaistumkopšanas speciālistiem kosmetoloģijā, kosmētiķi un studiju programmas “Estētiskā kosmetoloģija” studējošie bija aicināti vērot 2 meistarklases: “Ķīmisko pīlingu izvēle pie aknes un masknes”, ko vadīja sertificēta kosmētiķe Kristīne Jākobsone; “Tauku šūnu šķelšana un mīmikas grumbiņu izlīdzināšana ar mezoterapijas kokteiļu palīdzību. Injicēšanas tehnikas”, ko demonstrēja ārste dermatoveneroloģe un mezoterapijas trenere Žanna Zakovrjašina. Masieri, studiju programmas “Ārstnieciskā masāža” studējošie un pārējie interesenti vēroja meistarklases, kurās iepazina divus masāžas veidus: Vibro-akustiskā masāža ar kārklu slotiņām, ko vadīja vibro-akustiskās masāžas speciālists un pirtnieks Ivars Vallers; Limfodrenāžas masāžas meistarklasi vadīja un komentēja zīmola “GMT Beauty” kosmētiķe un vadošā metodiķe Terēze Beļkova.

Konferences darba grupa izsaka pateicību referentiem un meistarklašu vadītājiem par sadarbību un dalīšanos savā pieredzē un zināšanās, klausītājiem paldies par atzinīgo novērtējumu un vērtīgajiem ierosinājumiem turpmāko pasākumu rīkošanā!

0
Feed