“VESELĪBA. LABSAJŪTA. PRAKSE.”, 07.04.2022.

Ceturtdien, 7. aprīlī, norisinājās Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžas (LU PSK) rīkotā jau piektā starptautiskā zinātniskā konference “VESELĪBA. LABSAJŪTA. PRAKSE.”, kas pēc divu gada pārtraukuma koledžā kuplā skaitā pulcēja zinātkārus skaistumkopšanas speciālistus kosmetoloģijā, kosmētiķus, masierus un citus veselības nozares profesionāļus, kā arī vēl tikai topošos speciālistus.

FOTOATSKATS

Jāatzīmē, ka šī gada konferences datums sakrita ar starptautiski atzīmējamo Pasaules veselības dienu, un zīmīgi bija tas, ka arī konferencē īpaša uzmanība tika veltīta jautājumiem par cilvēka mentālo, fizisko un emocionālo veselību.

Ar svinīgu konferences atklāšanas runu pavasarīgi siltu noti norisē ienesa LU PSK direktore Iveta Strode, ļaujot konferences viesiem sajust mājīgo un svinīgo atmosfēru. Vērtīgām zināšanām bagātu dienu un sveicienus konferences dalībniekiem sūtīja Latvijas Skaistumkopšanas speciālistu asociācijas valdes priekšsēdētāja Sabīne Ulberte un Latvijas Masieru asociācija valdes priekšsēdētāja Rita Grīnfogele. Latvijas fizikālās medicīnas asociāciju konferencē pārstāvēja Marija Livčāne-Rodzeviča, kas atzinīgi novērtēja klātesošo vēlmi pilnveidot zināšanas un gūt jaunu pieredzi.

Konferences programmu atklāja sertificēta uztura speciāliste Diāna Jakuboviča ar ziņojumu “Uzturs, kas aizkavē novecošanos”. Pievērst ikdienā uzmanību emocionāli apzinātai rīcībai un izzināt savus “laika zagļus” rosināja biznesa uzsācēju mentore Andra Strautiņa, Rīgas Stradiņa universitātes Karjeras centra karjeras izaugsmes veicinātāja, kas uzstājās ar priekšlasījumu “Laiks sev – resurss labbūtībai, panākumiem un izaugsmei”. Ārsts homeopāts, ārstnieciskā Ciguna pamatlicējs Latvijā Igors Kudrjavcevs ar klātesošajiem diskutēja par Cigun un tā filozofiju, noslēdzot sarunu konferences dalībnieki tika iesaistīti elpošanas vingrinājuma izpildē, tā atgādinot, ka katrs pats ikdienā ar apzinātas elpošanas vingrinājuma starpniecību varam atbrīvot prātu, aktivizēt enerģiju un dzīvesprieku, ko apliecināja konferences dalībnieki pēc kopīgi izpildītā vingrojuma.

Igauniju konferencē pārstāvēja LU PSK partneraugstskolas Tartu Health Care College fizioterapijas lektore Kirkke Reisberg, kas savā prezentācijā iepazīstināja ar studiju modeli, kurā studējošie apgūst masāžu veidus. Prezentācijas “Development of Therapeutic Massage in Tartu Health Care College” otrajā daļā lektore iepazīstināja ar veikto pētījumu par vairāku masāžas metožu iedarbības rezultātu salīdzināšanu, pielietojot tās cilvēka fiziskās un emocionālās veselības uzlabošanā.

Ar praksē balstītu gadījumu izvērtēšanu konferencē uzstājās ārste rezidente dermatoveneroloģijā, Latvijas un Eiropas Dermatovenerologu asociācijas biedre Zane Prikule-Rūsiņa, kas runāja par rozāciju dermatologa un skaistumkopšanas speciālista kosmetoloģijā kabinetā, un dermatoloģe, veneroloģe Milēna Jakuba-Zolotarjova, kas dalījās savā ārsta prakses pieredzē darbā ar pacientiem ar ādas jaunveidojumiem, akcentējot starpdisciplinārās sadarbības nozīmi.

Konferences pirmo daļu noslēdza sertificēta kosmētiķe ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi skaistumkopšanā, Latvijas zīmola GMT BEAUTY vadošā metodiķe Terēza Beļkova, kura savā prezentācijā “Inovatīvās izejvielas kosmētisko līdzekļu formulās” sniedza izsmeļošu informāciju par jaunākajām vielām kosmētisko līdzekļu sastāvā un to iedarbības mērķi, kā arī aicināja domāt par kosmētisko līdzekļu iedarbību, efektivitāti un drošumu ikdienas darbā ar klientiem ne tikai veselīgas ādas, bet arī organisma kā viena veseluma kontekstā.

Dienas otrajā pusē konferences programma apmeklētājiem piedāvāja četras praktiskas ievirzes meistarklases, kuru fokuss tika vērsts uz cilvēka fiziskās un emocionālās labsajūtas veicināšanu. Skaistumkopšanas speciālisti kosmetoloģijā un kosmētiķi piedalījās divās meistarklasēs:
- “Mūsdienīga pieeja estētiskajā kosmetoloģijā – dažādu enerģijas veidu dinamiskas sinerģijas priekšrocības ar inovatīvo, daudzfunkcionālo iekārtu “Body Synergy Laser 980nm””, ko vadīja SIA “Beauty Equipment” estētiskās kosmetoloģijas un medicīnas aparāttehnoloģiju trenere Elvīra Jevdokimova;
- “Endosfēras terapija – inovatīva plaša spektra ķermeņa kopšanas procedūra”, ko vadīja sertificēta skaistumkopšanas speciāliste kosmetoloģijā un LU PSK lektore Rita Velika.
Savukārt masieri konferences praktiskajā daļā apmeklēja divas meistarklases:
- “Kā saglabāt un veicināt savu dzīvības enerģiju”, ko vadīja ārsts-homeopāts, Ciguna speciālists, rakstnieks, ārstnieciskā Ciguna pamatlicējs Latvijā, Latvijas Austrumu vingrošanas asociācijas prezidents, izglītības programmas "Saules Ceļš®" un harmonizējošās komunikācijas/dvēseles terapijas metodikas "Verbālā Rezonanse®" autors Igors Kudrjavcevs
- “Saistaudu masāžas struktūras uzbūve”, ko vadīja sertificēta masiere, Latvijas Fizikālās Medicīnas asociācijas biedre, LU PSK lektore Vineta Ņehvjadoviča.

Dienas noslēgumā apmeklētāji atzinīgi novērtēja piedāvāto programmu, bija gandarīti, ka varēja atgriezties un izbaudīt klātienes pasākuma norisi, kurā ir iespēja pilnveidot savas profesionālās zināšanas un iemaņas.

Konferences darba grupa pateicas konferences vieslektoriem, meistarklašu vadītājiem un apmeklētājiem par kopā pavadīto vērtīgo dienu! Paldies, konferences sadarbības partneriem – Latvijas Skaistumkopšanas speciālistu asociācija, Latvijas Masieru asociācija, īpašs paldies atbalstītājiem – GMT Beauty, TopLady, Beauty Equipment Latvia, Skaistuma terapija.

Paldies par svinīgās noskaņas radīšanu un muzikālo konferences ievadu Jūrmalas mūzikas skolas talantīgajām audzēknēm Hepzibai un Bjūlai Valutadatilām!

Uz tikšanos 2023. gada pavasarī –
6. starptautiskajā zinātniskajā konferencē “Veselība. Labsajūta. Prakse.”!

Pateicībā par sadarbību darba grupas vārdā –
Lidija Naumenko, LU PSK lektore un
sertificēta skaistumkopšanas speciāliste kosmetoloģijā

0
Feed