Veiksmīgi notikusi tālākizglītības konference "Epidemioloģiskā procesa nozīme podologa praksē", 27.03.2015.

27. martā viesnīcas Semarah Hotel Lielupe konferenču zāle notika Latvijas Podologu biedrības 12. kopsapulce un Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžas tālākizglītības konference "Epidemioloģiskā procesa nozīme podologa praksē”.

Konferenci apmeklēja 124 studiju programmas „Podoloģija” studenti, absolventi un docētāji. Klausītāju rindās bija arī citi koledžas mācību spēki un ārstnieciskās pēdu aprūpes speciālisti.

Konferenci atklāja biedrības “Latvijas Podologu biedrība” valdes priekšsēdētāja Tatjana Ivanova un Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžas studiju programmas vadītāja Aelita Koha.

Konferences izstādē bija apskatāmi 18 medicīnas pārstāvju stendi ar jaunākajiem pēdu aprūpes līdzekļiem, medikamentiem, pacientu pašaprūpes līdzekļiem, instrumentiem, darba apģērbu, ortopēdiskajiem apaviem un dezinfekcijas līdzekļiem, starp kuriem bija ne tikai Latvijas Podologu biedrības un studiju programmas “Podoloģija” ilggadējie sadarbības partneri – Bayer HealtCare, Roche, Sirowa Riga, Dinastija,u.c., bet arī jauni partneri – a/s Grindex, SIA Hemat u. c..

Konferences zinātniskajā daļā dalībnieki uzzināja gan ārsta imunologa, gan homeopāta un ajūrvēdas speciālista viedokli par nagu izmaiņām, sēnīšu saslimšanām un pēdu ādas veidojumu etioloģiju un diagnostiku. Tika prezentēti arī medikamenti un to pielietošana sēnīšu infekciju terapijā, pēdu aprūpē un aknu funkciju uzlabošanā pēc sistēmiskas antimikotiskās ārstēšanas. Podologi tika iepazīstināti ar lāzerprocedūru iespējām ādas veidojumu un sēnīšu skartu nagu ārstēšanā, multitehnoloģiju pielietojumu vēnu mazspējas terapijā un epidemioloģijas pasākumu nozīmi un aktualitātēm podologa praksēs. Konferences izskaņā tika sniegta iespēja piedalīties sevis izzināšanas procesā un paskatīties uz darbu, kā pašvērtējuma, pašidentitātes un pašmenedžmenta veicinātāju.

Paldies dalībniekiem, lektoriem, atbalstītājiem un rīkotājiem!

Mārīte Saulīte,
Latvijas Podologu biedrības valdes priekšēdētāja vietniece,
Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžas
studiju programmas „Podoloģija” lektore

0
Feed