Studentu dalība Starptautiskajā baltā spieķa dienā

15. oktobris – Starptautiskā baltā spieķa diena


Latvijas Neredzīgo biedrība 2014. gada 14. oktobrī Starptautiskās Baltā spieķa dienas ietvaros Rīgā, Vērmanes dārzā, organizēja pasākumu, lai informētu sabiedrību par vājredzīgu un neredzīgu cilvēku apkārtējās vides pieejamību.
Piedalījāmies arī mēs – Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžas Sociālās aprūpes katedras studiju programmas “Sociālā rehabilitācija” 1. kursa SR1A grupas studenti.


Pasākuma laikā varēja iesaistīties dažādās aktivitātēs, piemēram, ar aizsietām acīm un balto spieķi rokā vajadzēja pārvarēt šķēršļus uz ielas, ar tausti un ožas palīdzību bija nepieciešams atminēt, kas atrodas maisiņos, ar aizvērtām acīm izvilkt kādu priekšmetu no kastes un mēģināt pateikt, kas tas ir, skriet ar aizvērtām acīm vadoties pēc skanošas bumbiņas. Kā arī tika piedāvāta iespēja iepazīties ar dažādiem “runājošiem” palīglīdzekļiem – krāsu noteicēju, svariem, asinsspiediena noteicēju, termometru, pulksteni u. c. Studentiem bija iespēja izmēģināt simulācijas brilles, ar kuru palīdzību var nojaust, kādi varētu būt redzes traucējumi, un, cik daudz ir iespējams redzēt ar šādiem traucējumiem.


Savukārt, 15. oktobrī, lai informētu koledžas studentus, pasniedzējus un darbiniekus par Starptautiskās baltā spieķa dienas vēsturi, tā simbola – baltā spieķa nozīmi un vājredzīgu un neredzīgu cilvēku integrēšanos sabiedrībā, Sociālās aprūpes katedras studiju programmas “Sociālā rehabilitācija” 2. kursa SR2A grupas studenti bija sagatavojuši prezentāciju, kas tika izrādīta koledžas 6. korpusa 1. stāvā.


Prezentācija “15. oktobris – Starptautiskā baltā spieķa diena” (.PDF).


Paldies studentiem par atsaucību un sagatavoto prezentāciju!


Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžas
Sociālās aprūpes katedras lektore
Ina Vīksniņa


Foto: nra.lv

0
Feed