Studenti piedalās ārkārtas situācijas mācībās, 29.10.2015.

Starptautiskā lidosta “Rīga” 2015. gada naktī uz 29. oktobri organizēja ārkārtas situācijas mācības, kurās tika inscenēta ārkārtas situācija ar bīstamām infekcijas slimībām. Mācībās bija iesaistīti visi lidostas krīzes likvidēšanas komandu dalībnieki, nacionālā aviokompānija „Air Baltic”, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, medicīnas sabiedrība „ARS” mediķi un Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžas studenti un pasniedzēji.


Ārkārtas situācijas mācībās piedalījās koledžas Ārstniecības katedras studiju programmu “Ārstniecība” 1., 2. un 3. kursa studenti un “Māszinības” 3. kursa studenti.
80 studentu apmācību, kā “cietušo” pasažieru lomu tēlošanai, sagatavoja koledžas pasniedzēji Leonīds Afremovičs un Maija Zute sadarbībā ar starptautiskās lidostas “Rīga” Drošības departamenta Ārkārtas situāciju vadības nodaļas vadītāju Nauri Klaužu un Drošības departamenta Iekšējās drošības nodaļas vadītāju Natāliju Losevu.


Mācību laikā tika imitēts, ka lidmašīna ir atlidojusi no Gruzijas uz Rīgu. Darbība norisinājās lidmašīnas salonā. Divpadsmit studentiem bija uzdevums atdarināt pasažierus, kuri būtu inficēti ar hemorāģisko drudzi, pārējiem lidmašīnā tika iedalīta pasažieru lomu.
Visiem iesaistītajiem “pasažieriem” bija iespēja vērot, kā konkrētajā situāciju rīkojas lidmašīnas apkalpe, tad piesaistītie mediķi no lidostas “Rīga” un no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta.

0
Feed