Noslēdzies semināru cikls par aprūpi mājās apstākļos

Latvijas Samariešu apvienība ar mērķi sniegt informāciju cilvēkiem, kuri mājās aprūpē savus tuviniekus un kuriem nav priekšzināšanas par pareizu aprūpi, un, Latvijas nevalstiskajām organizācijām, kuras palīdz cilvēkiem mājas aprūpē, 2015. gada nogalē uzsāka bezmaksas semināru ciklu par aprūpi mājas apstākļos.

Kopā ar apvienības pārstāvjiem uz piecām Latvijas pilsētām – Jelgavu, Balviem, Kuldīgu, Madonu, Smilteni – devās Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžas Sociālās aprūpes katedras lektore Ina Vīksniņa, lai semināra dalībniekus iepazīstinātu ar praktiskiem paņēmieniem un demonstrētu dažādus palīglīdzekļus aprūpes veikšanai mājas apstākļos.

Klātesošie tika iepazīstināti ar tīmekļa vietni www.prastpalidzet.lv, kurā ir pieejami Latvijas Samariešu apvienības 2015. gada rudenī tapušie videomateriāli par aprūpi mājas apstākļos. Semināru laikā tika prezentētas šo videomateriālu lietošanas iespējas.

Plaši apmeklētais semināru cikls noslēdzās 2016. gada 3. februārī. Pēc semināriem gan organizatori, gan vieslektore saņēma dalībnieku atzinīgus novērtējumus un apliecinājumus par šādu informatīvu pasākumu nepieciešamību, kurā var saņemt praktiskus padomus, lai organizētu palīdzību vai aprūpi mājas apstākļos, nenodarot pāri ne aprūpējamajam, ne arī pašiem sev.

Skrundas televīzijas sižets par semināru.

0
Feed