Nāc studēt uz Latvijas Universitāte P. Stradiņa medicīnas koledžu!

Kļūsti par kvalificētu ārstniecības personu veselības aprūpē vai

speciālistu sociālās labklājības jomā!


Pirms 75 gadiem savu darbību uzsāka profesora un ķirurga Paula Stradiņa dibinātā Žēlsirdīgo māsu skola. Gadu laikā skola ir mainījusi gan savu nosaukumu, gan atrašanās vietu, taču nemainīgi saglabājusi savas pamatdarbības – nodrošināt ar zināšanām un praktiskajām iemaņām topošos medicīnas darbiniekus, vēlāk arī sociālos aprūpētājus un rehabilitētājus Latvijas darba tirgum.


Šobrīd bijusī māsu skola nes sava dibinātāja vārdu un kļuvusi par pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības iestādi – Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžu – ar atrašanās vietu Jūrmalā, Vidus prospektā 38, vien 300 m attālumā no jūras un Bulduru dzelzceļa stacijas. Jūrmalā, koledžas infrastruktūru veido seši korpusi, kuros tiek nodrošinātas studijas divos studiju virzienos – ”Veselības aprūpe” un ”Sociālā labklājība”, kuru ietvaros ir akreditētās deviņas studiju programmas:
- „Māszinības” (kvalifikācija – „Māsa”),
- „Ārstniecība” („Ārsta palīgs”),
- „Estētiskā kosmetoloģija” („Skaistumkopšanas speciālists kosmetoloģijā”),
- „Ārstnieciskā masāža” („Masieris”),
- „Biomedicīnas laborants” („Biomedicīnas laborants”),
- „Radiologa asistents” („Radiologa asistents”),
- „Podoloģija” (pēdu aprūpes speciālists) („Podologs”)
- „Ārstnieciskā masāža” („Masieris”),
- „Sociālā aprūpe” („Sociālais aprūpētās”),
- „Sociālā rehabilitācija” („Sociālais rehabilitētājs”).


Divās no šīm programmām, „Estētiskā kosmetoloģija” un „Ārstnieciskā masāža”, izglītību ir iespējams apgūt par maksu, pārējās studiju programmās studijas ir par brīvu, jo izmaksas tiek segtas no valsts budžeta līdzekļiem.


Paralēli darbam Jūrmalā, studiju process notiek arī akreditētajā koledžas filiālē Rēzeknē, Raiņa ielā 5a, kur iespējams apgūt „Māsas” un „Ārsta palīga” specialitātes.


Lasīt rakstu tālāk >> SHAPE, maijs 2015 (.PDF)

0
Feed