Aizvadīta LU PSK starptautiskā zinātniskā konference, 12.-13.05.2016.

2016. gada 12. un 13. maijā Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledža ar mērķi veicināt starpnozaru sadarbību akadēmiskās un profesionālās pieredzes apmaiņā organizēja starptautisko zinātnisko konferenci “Veselības aprūpes un sociālās labklājības kvalitāte – izglītība un prakse”.


Divās dienās vienuviet tika pulcēti veselības aprūpes un sociālās labklājības nozares speciālisti, koledžas sociālie partneri, akadēmiskais personāls un studējošie. Dalībnieku vidū bija viesi no koledžas sadarbības augstskolām Igaunijā, Lietuvā, Vācijā, Bulgārijā.
Konferenci Jūrmalas Kultūras centrā, Majoros, kur referenti uzstājās gan ar prezentācijām par veiktajiem pētījumiem, gan stenda referātiem par aktualitātēm veselības aprūpes un sociālās labklājības nozarēs, atklāja Ilga Eriņa, Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžas direktore, Valdis Segliņš, Latvijas Universitātes prorektors eksakto, dzīvības un medicīnas zinātņu jomā, un Rita Sproģe, Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniece.
Konferences otrajā dienā dalībnieki un viesi tika uzņemti Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžā, Bulduros, kur darbs tika organizēts piecās sekcijās: ”Mūsdienu tehnoloģiju pielietojums radioloģijā”, “Kāju nagu posttraumatisko izmaiņu aprūpe podoloģijas praksē. Darba aizsardzības un ergonomijas aspekti podoloģijas praksē”, “Klīniska un pierādījumos balstīta prakse. Onkoloģija”, “Komunikācija pacientu grupām ar redzes un dzirdes traucējumiem”, “Diskusija par aktualitātēm un simulācijas sociālās labklājības jomā strādājošiem”.
Sekcijas vadīja medicīnas profesionālo apvienību vadītāji, koledžas docētāji un viesi no Vācijas – lektore Irina Gottinga un Dr.med. arodmedicīnā Kristofers Gottings.
Sociālās labklājības jomā strādājošie piedalījās simulācijās, praktizējot aprūpes modeļus un palīglīdzekļus, iepazīstoties ar speciāli aprūpei mājās aprīkoto automašīnu, apmeklējot koledžā iekārtoto multifunkcionālo Snozelen istabu un vērojot suņu – pavadoņu un kanisterapijas demonstrējumus.


Konferences ietvaros tika izdots koledžas Zinātnisko rakstu izdevums Nr.3.


Programma (.PDF)


Īpašs paldies –
konferences pirmās dienas moderatoram Dīva Reizniekam, mūziķiem Robertam Martinovskam un Edgaram Cīrulim,smilšu animatorei Beātei Baranovskai, Jūrmalas Mūzikas vidusskolas kokļu kvartetam un vadītājai Kristīnei Ojalai!


Paldies, 5. sekcijas "Diskusija par aktualitātēm un simulācijas sociālās labklājības jomā strādājošiem" viesiem –
servisa suņu biedrībai TEODORS, biedrībai "Latvijas Samariešu apvienība"!


Paldies par atbalstu –
Latvijas Universitātei un Jūrmalas pilsētas domei.


Paldies par sadarbību –
Jūrmalas Kultūras centram, personīgi Lienei Cīrulei, Jūrmalas pilsētas Informācijas centram, personīgi Laurai Zariņai, Latvijas Podologu biedrībai, Latvijas Radiogrāferu un radiologu asistentu asociācijai.


Paldies sponsoriem –
Slaugivita, Tena, BRAUN, GE Healthcare Medical Diagnostics, Molnlycke Health Care.


Paldies,
Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžas personālam un studentiem!

0
Feed