Veiksmīgi aizvadīts “Erudīts 2015”, 25.11.2015.

“Nāk rudens apgleznot Latviju, 

Bet nepūlies necenties tā,
Man viņa ir visskaistākā.
Tik un tā.”


Ar šīm dzejas rindām tika atklāts ikgadējais Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžas Studējošo pašpārvaldes pasākums “Erudīts”, kas norisinājās 25.11.2015. Par godu valsts svētku mēnesim šī gada konkursa tēma bija “Latvija”.
Erudīcijas pasākumam bija pieteikušās 11 komandas – 10 no Bulduriem un 1 komanda no koledžas Rēzeknes filiāles.


“Erudīts 2015” tika atklāts ar jaunā koledžas pašreklāmas klipa prezentāciju, kura dalībnieki ir koledžas studējošie un pasniedzēji. Pēc tā sekoja komandu sagatavoto mājas darbu atrādīšana – komandu pieteikumu vizītkartes.


Konkursa laikā dalībniekiem bija jāveic seši uzdevumi. Zināšanas par Latvijas vēsturi, kultūru, ģeogrāfiju, politiku, sportu, mūziku tika pārbaudītas ar 25 testa jautājumiem. Atraktīva gaisotne valdīja pildot otro uzdevumu, kurā bija jāatpazīst slengvārdi. Izlasot filmu varoņu teiktos citātus, komandām vajadzēja atpazīt latviešu filmu nosaukumus. Vērīgi ieklausoties atskaņotajos mūzikas fragmentos, nācās atpazīt dziesmas, nosaucot nosaukumu, mūzikas un tekstu autoru. Prāta asums tika pārbaudīts izmantojot loģikas uzdevumus. Cik dalībnieki ir vērīgi parādīja konkursa noslēdzošais uzdevums, kurā pēc dotajiem attēliem bija jāatpazīst objeketi, kuri atrodas koledžas teritorijā.
Visus uzdevumus bija sagatavojusi konkursa žūrijas komisija, kurā bija koledžas pasniedzēji un administrācijas pārstāvji.Kamēr komandas pildīja sagatavotos pārbaudījumus, tika pārbaudīta arī līdzjutēju erudīcija un zināšanas par Latviju.


Sīvā konkurencē koledžas “Erudīts 2015” 1. vietas titulu ieguva komanda “Kvadrātskābis” (studiju programmas “Biomedicīnas laborants” L2A kurss), kā konkursa 2. vietas ieguvēji tika sumināta komanda “Super māšuki” (studiju programmas “Māszinības” M3A kurss), godpilno 3. vietu nopelnīja komanda “1. SR ar krampi” (studiju programmas “Sociālā rehabilitācija” SR1A kurss).


Paldies visiem, kas piedalījās, un, kas atrada laiku, lai atnāktu un atbalstītu savējos!
Uz tikšanos nākamajos Studējošo pašpārvaldes rīkotajos pasākumos!


Tava –
LU PSK Studējošo pašpārvalde


Uzzini par LU PSK Studējošo pašpārvaldes pašakumiem Facebook.com profilā.

0
Feed