Studiju programmas “Podoloģija” 2018. gada vasaras aktivitātes

Jau desmit gadus turpinās Latvijas Bērnu un Jauniešu diabēta biedrības (LBJDB) un Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžas (LU PSK) Medicīnas tehnoloģiju katedras studiju programmas “Podoloģija” sadarbība. 

Arī šajā vasarā docentes Mārītes Saulītes vadībā P2A kursa studentes Maira Šlujeva un Ieva Vintere-Feldmane devās uz LBJDB rīkoto vasaras semināru “Izproti diabētu un uzņemies atbildību”, kas notika no 9. līdz 13. jūlijam un kurā piedalījās 14 bērni ar diabētu kopā ar vecākiem. Studentes, liekot lietā savu radošo enerģiju un uzņēmuma a/s “Valmieras stikla šķiedra” dāvinātās lodītes, izveidoja miniatūru baskāju taku, kura tika dāvināta LBJDB.

Savukārt studentes Ieva Bērziņa, Anda Pētersone-Diļevska un Elīna Putraševica piedalījās vasaras nometnē “Diabēta skola – BŪT KOPĀ”, kur 2. augustā jauniešiem ar diabētu organizēja aktivitātes pēdu veselības saglabāšanā, kā arī aicināja piedalīties viktorīnā, kurā tika noskaidrotas jauniešu zināšanas par pēdu anatomiju, higiēnu un profilakses pasākumiem.

LU PSK docente Mārīte Saulīte abos iepriekšminētajos pasākumos vadīja nodarbības bērniem un vecākiem, kurās akcentēja veselas pēdas nozīmi bērniem un jauniešiem, kuri slimo ar cukura diabētu. Visas aktivitātes tika organizētas ar mērķi palīdzēt jauniešiem izvairīties no cukura diabēta komplikācijām, kas saistītas ar diabētiskās pēdas sindroma riska faktoriem, kurus bieži izraisa tieši zināšanu trūkums par pēdu higiēnu, profilaksi un piemērotu apavu nozīmi.

Vasarā netika aizmirsti arī „Jūrmalas veselības veicināšanas un sociālo pakalpojumu centra” iemītnieki Jaundubultos, kur P2A kursa studentes Ieva Bērziņa un Anda Pētersone-Diļevska veica ārstnieciskās pēdu aprūpes procedūras.

LU PSK studiju programmas “Podoloģija”
docente Mārīte Saulīte

0
Feed