Dalība Ikšķiles novada “Karjeras dienā 2015”, 30.04.2015.

2015. gada 30. aprīlī Ikšķiles novadā pirmo reizi tika organizēts nodarbinātības un karjeras veicināšanas pasākums “Karjeras diena 2015”. Tā mērķis – sniegt novada jauniešiem iespēju satikt klātienē uzņēmējus un izglītības iestāžu pārstāvjus, iepazīties ar karjeras iespējām, saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem.


“Karjeras diena 2015” tika organizēta divās daļās.


Pirmajā daļā notika vieslekcijas, kur kā vieslektori uzstājās – Jānis Palkavnieks, sociālā tīkla www.draugiem.lv dibinātājs, ar lekciju “Kas ir pieredze?”, Solvita Jirgensone, ASV vēstniecības karjeras attīstības programmas “Start Strong” lektore, vadīja lekciju “Sociālie tīkli. Solis tuvāk sapņu darbam”. Pie skolēniem bija ieradušies arī Ikšķiles novada uzņēmēji – Toms Āboltiņš, SIA Fittero vadītājs, un Andris Vanags, SIA “Sakret” direktors.


Pasākuma otrajā daļā skolēniem tika piedāvāts iepazīties ar arodskolām, profesionālajām vidusskolām un augstskolām. Uz organizatoru aicinājumu bija atsaukušās 24 izglītības iestādes. Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžu pārstāvēja un ar studiju programmām iepazīstināja Rūta Melbārde, studiju programmas “Biomedicīnas laborants” vadītāja un lektore, Ina Vīksniņa, Sociālās aprūpes katedras lektore, un Agnese Grase, sabiedrisko attiecību speciāliste. Koledžas stendā interesentiem tika sniegta informācija par studiju iespējām koledžā, par studiju procesu, par aktivitātēm, kurās var piedalīties studiju laikā.


Pasākuma dalībnieki atzinīgi novērtēja organizatoru veikumu, norādot, ka šāds pasākums ir nepieciešams, jo sniedz skolēnam iespēju vienuviet uzzināt par tālākām izglītības iespējām, komunicējot klātienē ar izglītības iestāžu pārstāvjiem, uzzināt sev interesējošos jautājumus, lai veiksmīgi tiktu izdarīta izvēle par sev vēlamo profesiju.


Foto: A. Grase, "Karjeras diena 2015" Ikšķilē organizatori

0
Feed